Medlemsavgift

Det kostar 110 kronor per månad att vara medlem i vår a-kassa om du samtidigt är medlem i fackförbundet Byggnads eller Målarna. Medlemsavgiften till facket tillkommer utöver avgiften till a-kassan. Är du endast medlem i Byggnads a-kassa är medlemsavgiften 119 kronor per månad.

Betala med autogiro

Du kan snabbt och enkelt anmäla betalning med autogiro genom att fylla i ett formulär och signera med e-legitimation. Klicka på länken nedan för att komma till formuläret:

Anmäl betalning med autogiro

Du kan också anmäla betalning med autogiro via din internetbank. Tänk på att dragning via atogiro endast kan göras från ett konto som tillhör dig.

Observera!

Är du medlem i både Byggnads a-kassa och fackförbundet Byggnads ska du anmäla autogiro för båda medlemsavgifterna här.

Är du medlem i både Byggnads a-kassa och Målarna ska du anmäla om betalning via autogiro både till a-kassan här och till Målarna här.

Läs mer om betalning via autogiro här.

E-faktura

Vill du få e-faktura anmäler du det via din internetbank så går fakturorna direkt dit. Du behöver logga in på din internetbank och godkänna dina e-fakturor varje månad för att de ska bli betalda.

Avier via Kivra

Du som inte har autogiro eller e-faktura och är ansluten till Kivra får automatiskt dina avier via Kivra. Du får en notifiering från Kivra varje gång vi skickar ut en ny avi och en påminnelser om du inte har öppnat eller markerat din avi som betald. Det går att betala fakturan direkt i Kivra och det går även att betala den efter förfallodatum.

För frågor om Kivra ber vi dig mejla direkt till support@kivra.com eller ringa på telefonnummer 077-045 70 00.

Pappersavi

Om du varken har autogiro, e-faktura eller Kivra skickar vi avierna till din folkbokföringsadress. Varje avi gäller för innevarande månad och ska vara inbetald senast den sista i månaden. Tänk därför på att ändra din folkbokföringsadress om du flyttar!

Om du saknar en avi kan du betala in din avgift till plusgirokonto 485 14 00-4. Ange OCR-nummer genom att skriva ditt 10-siffriga personnummer följt av 26. Har du kvar en gammal avi kan du använda dig av uppgifterna som står på den.

Är du medlem i både a-kassan och fackförbundet Byggnads och har frågor om din medlemsavgift ska du kontakta förbundet för att få hjälp. Du når dem på telefon 010-601 10 01.

Betala i tid

Om du har tre obetalda medlemsavgifter i slutet av en månad riskerar du att förlora ditt medlemskap. Därför är det viktigt att du betalar avgiften i tid för att slippa få ett avbrott i din medlemsperiod.

Om det finns särskilda skäl för att en avgift inte betalats i tid har vår styrelse möjlighet att besluta att du ändå får fortsätta ditt medlemskap. Ett sådant beslut fattas endast i undantagsfall eftersom du som medlem har det yttersta ansvaret för att din medlemsavgift betalas i tid.

Vad betyder särskilda skäl?
För att anledningen till den obetalda avgiften ska räknas som ett särskilt skäl krävs att den beror på orsaker som du inte kunnat råda över själv. Anledningen kan till exempel vara svår sjukdom. I de flesta fallen måste du kunna styrka orsakerna med intyg.

Svårt att betala? Kontakta oss!

Om du har svårt att betala din avgift i tid är du välkommen att kontakta oss så kan vi hjälpa till med en avbetalningsplan. Skicka ett meddelande via Mina sidor eller ring till oss.

Avslutat medlemskap? Ansök om nytt!

Har ditt medlemskap avslutats på grund av obetalda avgifter kan du ansöka om medlemskap på nytt. Om du ansöker senast månaden efter att ditt tidigare medlemskap avslutades har du möjlighet att fortsätta på din tidigare medlemsperiod.

Ansök om medlemskap

På denna webbplats kan du endast ansöka om medlemskap i Byggnads a-kassa. För att bli medlem i fackförbundet Byggnads eller Målarna följer du länkarna nedan.

Uppdaterad:
Kategorier: