Vad kostar det?

Det kostar 137 kronor i månaden att vara med i vår a-kassa om du samtidigt är medlem i fackförbundet Byggnads eller Målarna. Är du endast medlem i a-kassan är avgiften 146 kronor per månad.

Avgiften till oss är densamma oavsett vilken inkomst du har. Det betyder att den inte förändras om du exempelvis studerar, byter jobb, är sjukskriven, föräldraledig, eller arbetslös.

Skattereduktion ger billigare avgift

Den 1 juli 2022 infördes en skattereduktion för medlemsavgiften till a-kassan som gör avgiften 25 procent lägre från och med det datumet. Som medlem behöver du inte göra något för att få del av reduktionen. Avdraget sker automatiskt i samband med deklarationen.

Betala med autogiro

Gul pratbubbla med texten "autogiro".

Då vet du att din avgift blir betald i rätt tid och du slipper hålla reda på förfallodagar. Enkelt, bekvämt och dessutom miljövänligt.

Jag vill veta mer om autogiro.

Betala med e-faktura

Gul pratbubbla med texten "e-faktura".

Anmäl att du vill betala med e-faktura på din internetbank och slipp hålla reda på pappersfakturor. Ett smart alternativ helt enkelt.

Jag vill veta mer om e-faktura.

Faktura till Kivra

Gul pratbubbla med texten "kivra".

Om du inte betalar med autogiro eller e-faktura och är ansluten till Kivra skickar vi dina avier dit.

Jag vill veta mer om fakturor till Kivra.

Faktura med posten

Gul pratbubbla med texten "posten".

Om du inte betalar med autogiro, e-faktura eller får dina avier till Kivra skickar vi dem med posten till din folkbokföringsadress.

Jag vill veta mer om fakturor med posten.

Om ditt medlemskap har avslutats

Gul pratbubbla med texten "avslutat?".

Saknar vi tre medlemsavgifter från dig i slutet av en månad förlorar du ditt medlemskap och får betalningspåminnelse som kan gå till inkasso. Betala avgiften i tid och slipp avbrott i din medlemsperiod. 

Jag vill veta mer om avslutat medlemskap.

Om du är med i facket

Gul pratbubbla med texten "facket".

Är du medlem både i a-kassan och något av våra fackförbund? Beroende på vilket fackförbund du tillhör faktureras din avgift på olika sätt.

Jag vill veta mer om fakturor via facket.

Om du saknar en faktura

Gul pratbubbla med texten "ingen avi?".

Vi ger tips på vad du kan göra då.

Jag saknar en faktura och vill veta mer.

Ansök om medlemskap i a-kassan

Gul pratbubbla med texten "bli medlem!".

Är du inte redan medlem hos hos? Fyll i medlemsansökan och signera den med e-legitimation. Saknar du e-legitimation? Du kan ändå fylla i ansökan, skriva under den för hand och skicka den till oss med posten.

Ta mig till medlemsansökan.

Vill du gå med i facket?

På vår webbplats kan du endast ansöka om att bli medlem i a-kassan. Vill du gå med i facket följer du länkarna nedan för att ansöka om fackligt medlemskap.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Byggnads a-kassa
Kategorier: