Medlemsavgift

Det kostar 110 kronor per månad att vara medlem i vår a-kassa. Detta gäller för dig som är medlem i både Byggnads a-kassa och fackförbundet Byggnads eller Målarna. Är du enbart medlem i Byggnads a-kassa är medlemsavgiften 119 kronor per månad.

Betala med autogiro

Du kan snabbt och enkelt anmäla betalning med autogiro genom att fylla i ett formulär och signera med BankID. Klicka på länken nedan för att komma till formuläret:

Anmäl betalning med autogiro

Du kan också anmäla betalning med autogiro via din internetbank. Observera att autogiroavdrag endast kan göras från eget konto.

Observera!

Är du medlem i både Byggnads a-kassa och fackförbundet Byggnads ska du anmäla autogiro för båda medlemsavgifterna här.

Är du medlem i både Byggnads a-kassa och Målarna ska du anmäla om betalning via autogiro både till a-kassan här och till Målarna här.

Läs mer om betalning via autogiro här.

Betala med e-faktura

Betalning med e-faktura anmäler du också via din internetbank. Du får då ett meddelande i din internetbank om att du har en faktura för betalning. Du godkänner den för betalning direkt på din internetbank varje månad.

Avier via Kivra

Du som inte har autogiro eller e-faktura och är ansluten till Kivra får automatiskt dina avier via Kivra. Du får en notifiering från Kivra varje gång vi skickar ut en ny avi och en påminnelser om du inte har öppnat eller markerat din avi som betald. Det går att betala fakturan direkt i Kivra och det går även att betala den efter förfallodatum.

För frågor om Kivra ber vi dig mejla direkt till support@kivra.com eller ringa på telefonnummer 077-045 70 00.

Pappersavi

Om du inte valt betalning via autogiro eller e-faktura och inte har Kivra skickas en inbetalningsavi hem till den adress där du är folkbokförd. Den gäller för innevarande månad och ska vara inbetald senast den sista i varje månad.

Om du saknar en avi kan du betala in din avgift till plusgirokonto 485 14 00-4. Ange OCR-nummer genom att skriva ditt 10-siffriga personnummer följt av 26. Har du kvar en avi från tidigare månad kan du använda dig av uppgifterna som står på den.

Om du är ansluten till både a-kassan och fackförbundet Byggnads kontaktar du förbundet på telefon 010-601 10 01 så hjälper de dig.

Tänk på att ändra din folkbokföringsadress om du flyttar!

Tänk på att meddela din nya adress till Skatteverkets folkbokföringsregister om du flyttar. Vårt medlemsregister uppdateras via dem.

Betala i tid

Att betala avgiften i tid är en förutsättning för att du ska garanteras ett sammanhängande medlemskap - det upphör om det finns tre helt eller delvis obetalda medlemsavgifter vid ett månadsskifte.

Vår styrelse får besluta att du får fortsätta att vara medlem även om du inte har betalat medlemsavgiften i tid om det finns särskilda skäl för det. Bestämmelsen tillämpas restriktivt, eftersom det alltid är du som medlem som ansvarar för att medlemsavgiften betalas i tid.

Sjukdom kan vara orsak att få behålla sitt medlemskap

Det krävs att den försenade betalningen beror på orsaker som du inte kunnat råda över själv. Det kan till exempel vara svår sjukdom. Du måste i de flesta fall kunna styrka orsakerna med intyg.

Kontakta oss om du har svårt att betala

Om du inte har möjlighet att betala din avgift i tid är det viktigt att du kontaktar oss för en avbetalningsplan. Enklast gör du det genom att kicka meddelande via Mina sidor eller ringa oss.

Har ditt medlemskap hos oss upphört? Ansök om nytt medlemskap omedelbart!

Om ditt medlemskap hos oss har upphört på grund av att du inte betalat din avgift ska du direkt (senast månaden efter) göra en ny ansökan om medlemskap. Om du gör det kan du få ett sammanhängande medlemskap. Förutsättningen är att du arbetar eller att du arbetade inom vårt verksamhetsområde när du senast arbetade.

Ansök om medlemskap

Hos oss kan du enbart ansöka om medlemskap i a-kassan. Vill du ansöka om medlemskap i både a-kassan och ditt fackförbund gör du det via förbundets webbplats.

Granskad:
Kategorier: