Byta till vår a-kassa

Vill du byta till vår a-kassa från en annan? Vi hjälper dig.

Om du är medlem i en annan a-kassa och vill byta till oss kryssar du i alternativet "Jag vill ha hjälp att byta a-kassa" när du fyller i din medlemsansökan.

Du kan också välja att själv avsluta medlemskapet hos din nuvarande a-kassa när du ansöker om medlemskap hos oss.

VIKTIGT att tänka på

För att få ett sammanhängande medlemskap måste du skicka in din ansökan om medlemskap till oss senast månaden efter att du avslutat ditt medlemskap i din tidigare a-kassa. Undvik att få ett avbrott i din medlemsperiod genom att ansöka om medlemskap hos oss samtidigt som du avslutar medlemskapet i din tidigare a-kassa.

Om vi beviljar dig medlemskap i vår a-kassa, får du ett beslut från oss där det framgår från och med vilken månad du är medlem. Vi kan tidigast bevilja dig medlemskap från och med den första dagen i den månad du ansöker om att bli medlem.

Vill du har intyg om medlemskap?

Alla a-kassor hämtar automatiskt uppgifter om tidigare medlemskap. Kontakta oss om du ändå vill ha ett skriftligt intyg om ditt tidigare medlemskap hos oss.

Ansök om att bli medlem

Gul pratbubbla med texten "bli medlem!".

Fyll i medlemsansökan och signera den med e-legitimation. Har du inte e-legitimation fyller du i ansökan digitalt, skriver under den för hand och skickar in den till oss med posten.

Ta mig till medlemsansökan.

Vem kan bli medlem?

Gul pratbubbla med texten "kan du?".

Du som jobbar eller jobbade inom något av våra yrkesområden innan du blev arbetslös kan bli medlem i vår a-kassa. Du kan bara vara medlem i en a-kassa i taget och du får inte ha fyllt 66 år.

Jag vill veta om jag kan bli medlem.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Byggnads a-kassa
Kategorier: