Byta till vår a-kassa

Vill du byta till vår a-kassa från en annan? Inga problem.

Om du är medlem i en annan a-kassa och vill byta till oss kryssar du i alternativet "Jag vill ha hjälp att byta a-kassa" när du fyller i ansökan om medlemskap. Då hjälper vi dig med bytet.

Du kan också välja att själv avsluta medlemskapet hos din nuvarande a-kassa i samband med att du ansöker om medlemskap hos oss.

VIKTIGT

För att få ett sammanhängande medlemskap måste du skicka in din ansökan om medlemskap till oss senast månaden efter att du gått ur din tidigare a-kassa.

För att undvika avbrott i din medlemsperiod kan du ansöka om medlemskap hos oss samtidigt som du avslutar medlemskapet i din tidigare a-kassa.

Om vi beviljar dig medlemskap i vår a-kassa får du ett beslut från oss där det framgår från och med vilken månad du är medlem. Vi kan tidigast bevilja dig medlemskap från och med den första dagen i den månad du ansöker om att bli medlem.

Tänk också på

För att få byta till vår a-kassa från en annan a-kassa ska du arbeta inom något av våra verksamhetsområden.

Om du är arbetslös och ansöker om medlemskap hos oss ska du ha arbetat inom något av våra verksamhetsområden när du arbetade senast.

Vill du har intyg om medlemskap?

Alla a-kassor hämtar automatiskt uppgifter om tidigare medlemskap. Kontakta oss om du ändå vill ha ett skriftligt intyg om ditt tidigare medlemskap hos oss.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Byggnads a-kassa
Kategorier: