Byta till vår a-kassa

Vill du byta till vår a-kassa från en annan? Inga problem.

Byt till oss från annan a-kassa

Om du är medlem i en annan a-kassa men vill byta till oss gör du det genom att kryssa i alternativet "Jag vill ha hjälp att byta a-kassa"vår ansökan om medlemskap så hjälper vi dig med det.

alternativt

Ta kontakt med din nuvarande a-kassa och avsluta ditt medlemskap där i anslutning till att du ansöker om medlemskap hos oss.

VIKTIGT

För att få ett sammanhängande medlemskap måste du skicka in din ansökan om medlemskap till oss senast månaden efter att du gått ur din tidigare a-kassa.

För att minimera risken för att det ska bli glapp kan du ansöka om medlemskap hos oss samtidigt som du avslutar medlemskapet i din tidigare a-kassa.

Om du beviljas medlemskap hos oss får du ett beslut från oss där det framgår från och med vilken månad du är medlem. Du kan tidigast bli beviljad medlemskap från och med den 1:a i den månad du söker medlemskap.

Tänk också på

För att få byta till vår a-kassa från en annan a-kassa ska du arbeta inom något av våra verksamhetsområden.

Om du är arbetslös och ansöker om medlemskap hos oss ska du ha arbetat inom något av våra verksamhetsområden senast du arbetade.

Din ansökan om medlemskap ska göras med e-legitimation eller skrivas under för hand. Vi kan hjälpa dig med övergången från din tidigare a-kassa.

Vill du har intyg om medlemskap?

Alla a-kassor hämtar automatiskt uppgifter om tidigare medlemskap. Kontakta oss om du ändå vill ha ett skriftligt intyg om medlemskap efter ditt avslutade medlemskap hos oss.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Linda Håkansson
Kategorier: