Därför ska du välja oss

Gul pratbubbla med texten "varför?".

Förutom att ett medlemskap i a-kassan är solidariskt, finns det många goda skäl att vara medlem. När många är med blir avgiften dessutom lägre och lönerna på arbetsmarknaden högre.

 1. A-kassan + facket = trygghet

  Är du medlem i både a-kassan och facket får du den bästa försäkringen. Ditt medlemskap i a-kassan kan ge dig 80 procent av din lön om du skulle bli arbetslös och facket hjälper dig med frågor om till exempel lön och arbetsmiljö.

 2. Vi kan reglerna

  Inom ramen för den lagstiftning som styr vår verksamhet ser vi alltid till våra medlemmars bästa. Vi har många års samlad erfarenhet och vi kan arbetslöshetsförsäkringen på våra fem fingrar. Skulle du trots det ha en fråga som vi inte kan svara på så är vi snabba på att reda ut vad som gäller.

 3. Vi är tillgängliga

  Du kan ringa till oss helgfria vardagar eller skicka ett meddelande till oss via Mina sidor - det kan du göra dygnet runt. Kontaktuppgifter hittar du här på webben.

 4. Vi kan våra branscher

  Ingen annan a-kassa kan våra branscher bättre än vi. Vi vet när konjunkturen svänger och vi vet hur förutsättningarna ser ut inom våra olika verksamhetsområden. Den kunskapen är vi stolta över och den har du glädje av som medlem.

 5. Våra medlemmar gillar oss

  Vi frågar regelbundet vad våra medlemmar tycker om oss och svaren visar att vi är uppskattade. Vi gör ett bra jobb och vi erbjuder det du behöver när du blir arbetslös - kompetent och empatisk personal som hjälper till under omställningen mellan jobb.

  Klicka här för att ansöka om medlemskap. Gör det redan i dag så missar du ingen värdefull medlemstid. Välkommen till oss!

Hur mycket kan du få i ersättning?

Som medlem i a-kassan försäkrar du 80 procent av en inkomst på upp till
33 000 kronor i månaden. Om du blir arbetslös och uppfyller villkoren för ersättning kan du som mest få 1 200 kronor om dagen, fem dagar i veckan de första 100 dagarna. Hur stor din ersättning blir beror bland annat på hur länge du varit medlem, hur mycket du arbetat samt vilken lön du haft.

Här kan du läsa mer om ersättningsnivåerna.