Vill du avsluta ditt medlemskap?

Om du inte längre vill vara medlem hos oss behöver du själv avsluta ditt medlemskap. Det räcker inte med att bara sluta betala in medlemsavgiften. För att avsluta ditt medlemskap fyller du i och bekräftar via formuläret längre ner på denna sida. Kom ihåg att betala dina avgifter fram till den sista medlemsdagen.

 
Tänk på att om du avslutar ditt medlemskap i a-kassan samtidigt som du får aktivitetsstöd från Försäkringskassan kan storleken på ditt aktivitetsstöd bli lägre.

Avsluta ditt medlemskap i a-kassan
För att avsluta ditt medlemskap i Byggnads a-kassa fyller du i och skickar in formuläret som du hittar längst ner på denna sida. Du kan tidigast avsluta ditt medlemskap den månad vi får din ansökan om att avsluta medlemskapet. Vi kan aldrig avsluta ditt medlemskap retroaktivt.

Avsluta ditt medlemskap i facket
Vill du även avsluta ditt medlemskap i fackförbundet Byggnads eller Målarna måste du kontakta dem direkt. På vår webbplats kan du endast avsluta ditt medlemskap hos oss i a-kassan.

Avsluta via fullmakt
Om du ber en annan a-kassa att avsluta ditt medlemskap åt dig via en fullmakt gäller det enbart avslutandet av medlemskap i a-kassan.

När du blir pensionär
När du fyller 65 år upphör medlemskapet i a-kassan automatiskt den 1:a i den månad du fyller år.

Om du vill avsluta ditt medlemskapet innan dess gör du det enklast genom att fylla i formuläret längre ner på denna sida.

Om du går i förtidspension
Om du går i pension tidigare än vid vid 65 år (förtidspension) måste du också själv avsluta ditt medlemskap hos oss.

Formulär för att avsluta medlemskap i a-kassan

      
Granskad:
Sidansvarig: Linda Håkansson
Kategorier: