Katalys backar a-kassan

Tankesmedjan Katalys, som ägs av bland andra fackförbunden Seko och Byggnads, skriver i en debattartikel i tidningen Arbetet i dag att näringslivet svartmålar a-kassan. Nu ger de svar på tal.

Publicerad:

I en debattartikel i tidningen Arbetet i dag menar Daniel Suhonen och Mats Wingborg från tankesmejdan Katalys att näringslivet ägnar sig åt svartmålning av a-kassorna efter att de i en av näringslivets nättidningar publicerat en artikel om att a-kassorna har slutat fungera. Som grund för artikeln används två rapporter från Riksrevisionen och IAF, Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen.

Kritiken har ett tydligt syfte

Att a-kassorna inte skulle fungera är helt fel, menar Katalys, och pekar bland annat på att flera undersökningar visar motsatsen och att förtroendet bland medlemmarna är högt. Suhonen och Wingborg anser att kritiken mot a-kassorna enbart syftar till att bana väg för ett systemskifte.

Läs tankensmedjans svar på kritiken mot a-kassorna i den rapport som de publicerar på sin webbplats www.katalys.org i dag genom att följa länken nedan:

Katalys ger svar på tal i ny rapport

Uppdaterad:
Kategorier: