Mina sidor - snabbaste vägen till pengarna

Logga in på Mina sidor

Illustration: Mattias Häggström

På Mina sidor hittar du våra e-tjänster för dig som är arbetslös. För att logga in från dator behöver du en e-legitimation, från telefon eller surfplatta behöver du ett mobilt BankID.

Mina sidor hanterar och följer du hela ditt ärende direkt på webben.

Utbetalning varje vecka - om du vill

På Mina sidor fyller du i och signerar din tidrapport för en vecka i taget. Du som har fått ersättning beviljad från oss kan fylla i och skicka in din tidrapport på måndagen och ha pengarna på kontot redan på torsdag samma vecka. Du bestämmer själv hur ofta du vill skicka dina tidrapporter - varje vecka, varannan eller en gång i månaden.

Beslut och information direkt till Mina sidor

Eftersom kommunikationen mellan dig och oss sker digitalt får du ett sms eller ett mejl (eller både och) från oss när du får ett meddelande, har en ny uppgift på din Att göra-lista eller när vi vill påminna dig om något. Det gör att du hela tiden är uppdaterad kring vad som händer i ditt ärende och snabbt kan svara. Under rubriken Min profil på Mina sidor anger du hur du vill att vi ska meddela dig.

Du behöver senaste versionen av Adobe Reader

Se till att ha senaste versionen av Adobe Reader installerad för att kunna läsa pdf-filer på Mina sidor.

Ladda ner Adobe Reader genom att klicka på den här länken.

Logga in på Mina sidor uppe till höger i huvudmenyn eller genom att följa denna länk.
 • Mina sidor får du som användare hjälp av smarta frågeflöden som anpassar sig utifrån din situation när du ansöker om ersättning från oss. Med hjälp av dessa frågeflöden får vi in uppgifter från dig både snabbt och enkelt. Du fyller i och signerar dina uppgifter med e-legitimation direkt från din enhet.

  En smart Att göra-lista kommer också att vägleda dig genom din ansökningsprocess. Den meddelar dig när du har något nytt du behöver göra eller skicka in till oss. Du kan också ladda upp både dokument och bilder inne på Mina sidor, vilket är enkelt både för dig och för oss. När du är klar med en uppgift landar den i din Har gjort-lista istället. På så sätt får du en tydlig överblick.

  Information i realtid

  Om vi behöver få in uppgifter från CSN eller Försäkringskassan i ditt ärende kommer vi att få det i realtid på Mina sidor. Du får själv se vilka uppgifter vi får in och du har möjligheten att kommentera dessa.

  Mejl eller sms (eller både och)

  Eftersom kommunikationen mellan dig och oss sker digitalt på Mina sidor får du ett sms eller ett mejl (eller både och) från oss när du får ett meddelande, har en ny uppgift på din Att göra-lista eller när vi vill påminna dig om något. Det gör att du hela tiden är uppdaterad kring vad som händer i ditt ärende och snabbt kan svara.

  Under rubriken Min profil på Mina sidor anger du hur du vill att vi ska meddela dig.

  Hör av dig om du undrar något

  Mina sidor är ett smart och tidseffektivt stöd för dig när du ansöker om ersättning. Har du frågor kan du alltid kontakta oss. Mejla från Mina sidor, ring oss eller chatta med oss på vår webbplats. Välkommen!

  Så här fungerar Mina sidor.pdf

 • För att logga in på Mina sidor behöver du en e-legtimation/BankID. Det skaffar du hos din bank eller hos Telia.

  Vad är e-legitimation/BankID?

  En e-legitimation/BankID är en elektronisk motsvarighet till en vanlig legitimation, som till exempel ett ID-kort eller ett körkort. Du använder den för att legitimera dig när du är i kontakt med myndigheter och företag.

  Vad är ett mobilt BankID?

  Ett mobilt BankID är en elektroniskt legitimation som du laddar ner till din telefon eller surfplatta. På så sätt har du din elektroniska legitimation med dig hela tiden och kan logga in på Mina sidor var du än befinner dig.

  Hur skaffar jag e-legitimation?

  Logga in på din banks webbplats och följ de instruktioner som du får där. 

  Läs mer om e-legitimation här.

  Jag kan inte logga in med min e-legitimation

  Det är din utgivare av e-legitimation som hjälper dig med support och den programvara du behöver ha i din dator eller telefon.

  Testa din e-legitimation via följande länk: Testa e-legitimation

  För installation och uppdatering av programvaran följer du denna länk: E-legitimation.se

  Har du äldre operativsystem?

  Dessa operativsystem får inte några nya säkerhetsuppdateringar och stöds därmed inte längre av BankID säkerhetsprogram.

  Du behöver uppdatera till ett nyare operativsystem eller gå över till Mobilt BankID.

  e-legitimation.se finns en sammanställning av de vanligaste frågorna och svaren gällande BankID och Mobilt BankID.
 • För att kunna läsa allt på Mina sidor behöver din dator vara inställd för att tillåta pop-up-fönster. Så här ställer du in din dator rätt:

  Webbläsare Så här gör du
  Safari Öppna menyn och tryck på inställningar, klicka på fliken säkerhet och inaktivera "Blockera pop-up-fönster" under rubriken Webbinnehåll.
  Internet Explorer Öppna verktyg och tryck på internetalternativ, därefter på fliken Säkerhet. Bocka ur rutan "Aktivera blockering av pop-upfönster".
  Firefox Öppna verktyg och klicka på Inställningar, därfter på fliken Innehåll. Välj "Blockera pop-upfönster" ("Block pop-up windows) under Session.
  Google Chrome Öppna inställningar och tryck på Visa avancerade inställningar. Under fliken Innehållsinställningar väljer du "Tillåt alla webbplatser att visa pop-upfönster".
 • För att kunna logga in i Mina sidor behöver du godkänna kakor. Det gör du på inloggningssidan genom att bocka i "jag förstår" i rutan som dyker upp.

  Vad är en kaka?

  En kaka är en textfil som lagras i datorn hos den som besöker en webbplats. Det finns två slags kakor:

  • En typ av kaka sparas under en längre tid i användarens dator.
  • En annan typ av kaka, så kallad sessionskaka, som lagras tillfälligt under tiden som användaren besöker en webbplats. En sessionskaka lagras inte under någon längre tid i datorn, utan försvinner när webbläsarprogrammet (browsern) avslutas.

  Mina sidor använder enbart sessionskakor.

  Vad sessionskakor på Mina sidor används till

  Vid besök på Mina sidor skickas sessionskakan mellan användarens dator och Mina sidors webbserver för att bland annat underlätta navigering. Kakan försvinner efter avslutat besök. Mina sidor sparar ingen personlig information via kakor och informationen om besökaren kan inte spåras.

  Ställ in din dator för att acceptera kakor

  Inställning av kakor görs i webbläsaren. Inställningen kan göras så att kakor bara tillåts från en specifik plats (exempelvis Mina sidor).

  Så här gör du om du vill ställa in kakor från olika webbläsare

  Internet Explorer

  1. Klicka på Verktyg och välj Internetalternativ.
  2. Klicka på fliken Sekretess.
  3. Klicka på Platser.
  4. Skriv en webbadress till Mina sidor i rutan Webbplatsens adress och klicka sedan på Tillåt.
  5. Avsluta genom att klicka på OK.

  Google Chrome

  Som standardinställning accepteras kakor. Läs mer här om hur du hanterar kakor i Google Chrome.

  Firefox

  Som standardinställning accepteras kakor. Inställningar kan justeras och kontrolleras genom att:

  1. Klicka på Verktyg.
  2. Välj fliken Sekretess.
  3. Välj från listboxen "Firefox kommer att:" valet Använda anpassade inställningar för historiken.
  4. Markera rutan för Tillåt att webbplatser lagrar kakor för att tillåta kakor/cookies, Där går även att ange att kakor endast ska tillåtas för specifik webbplats, exempelvis Mina sidor.

  Safari

  1. Välj Inställningar.
  2. Välj Safari.
  3. Välj Blockera kakor.
  4. Välj Tillåt från aktuell webbplats (eller Tillåt alltid).
 • För att Mina sidor ska fungera bra måste din webbläsare vara inställd så att den tillåter att Javascript körs.

  Alla webbläsare har Javascript aktiverat som standard när man installerar dem. Sök i din webbläsare efter "Aktivera Javascript" för att lösa problemet.

 • Webbläsare uppdateras kontinuerligt och det gör därmed också kraven för vilka webbläsare som är kompatibla med Mina sidor.

  Nedan listar vi de webbläsare som vi genom test vet ska fungera väl med Mina sidor. Andra versioner och webbläsare kan fungera, men de som är listade nedan är de som rekommenderas.

  Mina sidor är testat och fungerar med följande webbläsare
  Internet Explorer
  Firefox 
  Google
  Safari 

  Om du har Google Chrome

  De senaste versionerna av Chrome kräver att du tillåter körning av insticksprogram (pluginer). Det innebär att du är tvungen att tillåta körning av Nexus Personal på webbsidor där du vill använda ditt BankID.

  För att det ska fungera måste du i den dialogen som visas välja "Kör alltid på den här webbplatsen" och sedan ladda om sidan. Detta måste du göra för varje webbplats där du vill använda ditt BankID.

  Läs mer här

  Behöver du en annan webbläsare?

  Ladda ner Firefox, Chrome och Safari här

  Firefox webbläsare

  Google chrome webbläsare

  Safari webbläsare

 • För att Mina sidor ska fungera optimalt på din bildskärm rekommenderas 1024x768 som minsta skärmupplösning.

  Lägre upplösningar kan få följden att informationen inte får plats på skärmen och således blir förskjuten i höjd- och sidled.

 • Mina sidor visar personlig information. Tänk därför på att rensa datorn från temporära filer när du sitter vid en offentlig dator.

  Det är information som pdf-dokument, betalningsspecifikationer och intyg som visas på Mina sidor. Webbläsaren kan spara en kopia på detta i sin temporära mapp, speciellt om du sitter på en offentlig dator. Vi rekommenderar därför att du alltid rensar webbläsarens temporära mapp när du har avslutat din session på en offentlig dator.

 • Vad gör jag när jag inte kan logga in med min e-legitimation?

  I första hand ska du kontakta utgivaren av din e-legitimation, (din bank eller Telia), för att få hjälp vid inloggningsproblem. Det finns ett antal testsidor där du kan testa om legitimationen fungerar (se länk nedan). Om den inte fungerar där ska du kontakta den som utfärdat e-legitimationen.

  Om den fungerar där och du har de senaste säkerhetsprogrammen nedladdade men du ändå inte kan logga in i Mina sidor ska du kontakta oss så att vi kan felanmäla problemet. Kom ihåg att ange ditt personnummer.

  Testsida för e-legitimation

  Prova att byta webbläsare 

  Din webbläsare kan ställa till med problem vid inloggning eller signering av tidrapporter. Om du har problem rekommenderar vi att du byter webbläsare. Läs mer här.

  Vilken enhet ska jag välja?

  När du loggar in på Mina sidor väljer du om du vill logga in med e-legitimation på den enhet du är på eller annan enhet. Om du har din e-legitimation (BankID) på den enhet du surfar ifrån ska du välja denna enhet, är din e-legitimation (ditt BankID) på en annan enhet än den du surfar ifrån väljer du på en annan enhet.

  Hur ställer jag in cookies?

  Det gör du under fliken Verktyg i din webbläsare, det är oftast länk eller en ikon uppe till höger på sidan och ser vanligtvis ut som ett kugghjul.

  Där går du vidare till Internetalternativ och därefter till Sekretess. Leta efter rubriken Platser. Där väljer du att tillåta cookies för Mina sidor.

  Varför blir jag utloggad?

  Av säkerhetsskäl loggas du ut ur Mina sidor efter 20 minuters inaktivitet. Innan du loggas ut får du frågan om du vill logga ut eller fortsätta att vara inloggad. Om du inte har svarat efter 20 minuter loggas du ut automatiskt.

  Mina sidor har låst sig

  Klicka på länken nedan för att läsa vad du kan göra om Mina sidor har låst sig.

  Om Mina sidor låser sig

   

  Hur läser och skriver jag ut pdf-filer?

  För att få upp de pdf-filer som finns i Mina sidor behöver du ha den senaste versionen av Adobe Reader installerad på din dator. Adobe Reader är gratis och enkel att installera.

  Om du har problem att öppna flera utbetalningsspecifikationer efter varandra rekommenderar vi att du loggar ur och loggar in igen för att öppna nästa dokument.

  Ladda ner Adobe reader

  Varför kommer jag inte till nästa steg vid signering?

  Det kan bero på att du behöver godkänna cookies för att komma vidare. Mina sidor använder temporära cookies för att underlätta och förbättra ditt besök på Mina sidor. All information försvinner efter du loggar ut ur Mina sidor.

  Ställ in cookies i webbläsaren under Verktyg – Internetalternativ – Sekretess – platser och välj att tillåta cookies för minasidor.org.

  Varför finns det påbörjade tidrapporter fast jag inte sparat några?

  Om du tryckt på bakåtknappen (pilen högst till vänster på en internetsida) när du håller på att fylla i dina tidrapporter sparas tidrapporten som ett utkast. För att kunna fylla i en tidrapport måste du radera de utkast som är sparade.

  Observera: Använd den fram- och bakåtknapp som finns inne i Mina sidor i stället för den som finns i webbläsaren.

  Jag kan inte skriva ut mina utbetalningsspecifikationer.

  För att du ska kunna göra det krävs det att du tillåter popupfönster. Läs mer om hur du gör det här.

  Jag får upp en grå sida och kommer inte vidare.

  Om du har privat-surf (Privat/Inprivate/Incognito) inställt för att surfa på mobilen, läsplattan eller datorn kan du få problem med att logga in. För att Mina sidor ska fungera korrekt behöver du logga in utan att privat-surfningen är påslagen.

  Behövs Java för att kunna se Mina sidor?

  Nej, Java används inte.

  Är Javascript nödvändigt?

  Ja, för många av Mina sidors funktioner behövs Javascript.

  Läs mer om Javascript här

  Kan jag surfa till Mina sidor via Linux och Unix?

  Ja och nej. Du kan logga in i Mina sidor med Unix med alla typer av e-legitimation, däremot inte med Linux. För att kunna logga in i Mina sidor med ett Linuxsystem behöver du ett Mobilt BankID.

 • När det är många personer inne samtidigt på Mina sidor kan en aktivitet (formulär, flöde, tidrapport, meddelande) låsa sig. Det kan till exempel hända när Mina sidor startar upp igen efter ett tillfälligt stopp. För att lossa låsningen kan du prova nedan:

  I Mina sidor ska du först uppdatera/refresh webbläsaren, görs genom knappen F5 på tangentbordet eller genom att markera webbadressen och klicka Enter. Det finns även en ikon vid webbadressen som uppdaterar webbläsaren.

  Släpper inte låsningen ska du rensa webbhistoriken. Det görs på lite olika sätt beroende på vilken webbläsare du använder. Det finns bra information om hur du gör om du slår upp det i en sökmotor på internet. Kom ihåg att logga ut från Mina sidor innan du rensar webbhistoriken.

  Logga därefter in och se om låsningen släppt.

  Fungerar det fortfarande inte kan du prova att använda en annan enhet eller webbläsare. Vi rekommenderar dig att ta bort den påbörjade aktiviteten i Mina sidor och börja om för att vara säker på att eventuella skräptecken och trasig uppladdning inte skapar ytterligare problem.

  Om inget av ovan hjälper behöver du logga ut och vänta minst 20 minuter. Kontrollera att du är utloggad på alla enheter du använt för Mina sidor. Efter 20 minuter blir du automatiskt utloggad från servern och du ska kunna logga in igen och nå påbörjad aktivitet. Dock är det så att om låsningen sitter i din webbläsare hjälper det inte att bli utloggad från servern.