Byggnads logga

Telefontider i påsk

Inför påskhelgen stänger vi klockan 12.00 på Skärtorsdagen. Telefontiden är som vanligt fram till klockan 11.00. A-kassan är åter bemannad från och med tisdagen den 7 april. På startsidan ser du våra telefontider.

Glad påsk!

Nya regler för arbetslösa

Den 1 september i år kommer nya regler för dig som är arbetssökande.

De nya reglerna förtydligar Arbetsförmedlingens (Af) och a-kassans krav på dig. En viktig förändring handlar om vad som krävs för att du ska räknas som aktivt arbetssökande och ha rätt till arbetslöshetsersättning. Du ska bland annat lämna in en aktivitetsrapport till Af varje månad. I rapporten ska du ange vilka jobb du sökt och vad du i övrigt gjort för att få ett arbete.

Den som missköter sitt arbetssökande kommer inte längre att få sin ersättning sänkt, däremot blir han eller hon varnad eller stängs av från ersättning ett antal dagar.

En annan förändring är att du som är arbetssökande måste anmäla ändrade uppgifter till din a-kassa inom 14 dagar.  

Mer information om regeländringarna kommer inom kort.

Avvikande datum för utbetalning!

Avvikande datum för utbetalning!

Vecka 15 sker utbetalning av ersättning fredagen den 10 april istället för på torsdagen den 9 april. Detta på grund av att måndagen i samma vecka är en röd dag.

Mina sidor

Mina sidor

Ett säkert, enkelt och 
smidigt sätt att hantera
dina ärenden.

Smidigt med Mina sidor!

Smidigt med Mina sidor!

Nu har förbättringar gjorts av Mina sidor och det ska gå lättare för dig som är medlem att logga in och hantera dina ärenden. Systemet har tidigare blivit överbeslastat vid tidpunkter då många försökt logga in samtidigt, men detta ska nu vara avhjälpt. Så välkommen till Mina sidor - ett snabbt och smidigt sätt att hantera dina a-kasseärenden på!

Kom ihåg!

Kom ihåg!


Det är viktigt att du lämnar
in din aktivitetsrapport i tid
till Arbetsförmedlingen.

Klicka på länken ovan!

Arbetsgivare - Arbetsgivarintyget

Arbetsgivare - Arbetsgivarintyget

Här får du hjälp att
fylla i blanketten:
Arbetsgivarintyg